Na inicijativu naše poznate pjesnikinje Marijane Đukić Tominović iz Završja Općina Sibinj organizirala je u srijedu, 27. veljače, prvu Večer poezije. U prelijepome ozračju gotovo dvosatnog programa, u novouređenim prostorima potkrovlja općinske zgrade, stihove svojih pjesama, ali i drugih poznatih hrvatskih i svjetskih autora, interpretirali su pjesnici Zrinko Kapetanić iz Nove Gradiške, Ruža Vištica iz Slavonskog Broda, Helena Sabo iz Starih Perkovaca, Ivica Odobašić iz Garčina te Vesna Andrejić Mišković i Marijana Đukić Tominović iz općine Sibinj.

Na gitari ih je pri tome pratio brodski kantautor Zoran Tomac, koji je također odsvirao i otpjevao nekoliko pjesama te tako večer poezije učinio još ugodnijom i ljepšom. Program je moderirala i biografije pjesnika i pjesnikinja predstavila Ružica Bobovečki.

“Općina Sibinj podržava sve udruge i pojedince koji svojim aktivnostima, programima i osobnim talentima obogaćuju društveni i kulturni život naše općine. Posebno smo ponosni što u našoj općini imamo dvije na hrvatskoj književnoj sceni poznate pjesnikinje, gospođu Vesnu i gospođu Marijanu, i zahvaljujem im što su potaknule prvu večer poezije, koju želimo učiniti tradicionalnim događanjem u Sibinju.
A da interesa itekako ima, potvrđuje i veliki broj okupljenih mještana koji su došli uživati u stihovima naših slavonskih pjesnika, jer i oni svojim pjesmama čine ovaj svijet boljim i ljepšim”, kazao je načelnik Općine Sibinj Josip Pavić.

Prvoj večeri poezije nazočili su i predsjednik Općinskoga vijeća Krunoslav Eraković i ravnatelj Osnovne škole Sibinjskih žrtava Josip Šišmanović. Nakon interpretacije pjesama, uslijedilo je zajedničko druženje .


%d blogeri kao ovaj: