Pokrenut novi projekt u općini Sibinj
Općina Sibinj u suradnji s Hrvatskim cestama priprema novi značajan projekt koji za cilj ima povećati razinu sigurnosti u cestovnom prometu u našoj općini. Riječ je o projektu rekonstrukcije državne ceste D525 tj. uređenja užeg središta naselja Sibinj.

Kako bi se smanjila brzina kretanja vozila kroz samo središte općine na minimalnu brzinu, projektom je predviđeno i postavljanje semafora, jer je u blizini škola, uređenje parkirališnih mjesta te izgradnja novih nogostupa. Naime, na ovoj dionici državne ceste kroz Sibinj dnevna migracija automobila je gotovo oko 7000 vozila pa je na inicijativu Općine pokrenut i ovaj projekt koji je ušao u plan Hrvatskih cesta.

Vezano uz izradu projektne dokumentacije, u ponedjeljak 25.siječnja održan je sastanak u općini Sibinj kojemu su nazočili načelnik općine Josip Pavić, voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta Slavonski Brod Mato Vinarić te projektant Petar Marijanović iz osječke tvrtke Rencon. Projekt je u fazi idejnog rješenja te će ovih dana biti poslan na izdavanje posebnih uvjeta javnopravnim tijelima kako bi se mogla zatražiti lokacijska dozvola. Procijenjena vrijednost projekta će biti oko 5 milijuna kuna, a radovi bi se trebali izvoditi tijekom 2017.