Danas je u općinskoj vijećnici općine Sibinj započelo rješavanje imovinsko pravnih odnosa za projekt Brod 2, koji uz Grad Slavonski Brod i još nekoliko općina uključuje i odvodnju odn. kanalizacijsku mrežu na području općine Sibinj.Tako su djelatnici Vodovod d.o.o. i općine Sibinj priredili Ugovore o pravu služnosti za mještane preko čijih čestica prolazi trasa cjevovoda kanalizacije. Trasa cjevovoda, kada radovi nagodinu krenu, kopat će se na dubini od cca 2 – 2,50 m ovisno o visinama terena. Trenutno se potpisuju Ugovori o pravu služnosti za I.fazu izvodjenja radova, a uskoro će krenuti i sastanci sa mještanima po mjesnim odborima i za II.fazu gdje će mještanima biti prezentirane trase a nakon toga pripremljeni i ugovori.

Za provodjenje ovog projekta na području općine Sibinj bit će potrebno potpisati Ugovore za gotovo dvije tisuće čestica kako sa pravnim tako i sa fizičkim osobama. Ukupna vrijednost projekta koji bi trebao biti realiziran za našu općinu je 125 milijuna kuna te bi njime trebalo biti izgradjeno 46 kilometara kanalizacijskih vodova.

Nadamo se da će rješavanje imovinsko pravnih odnosa teći sukladno planiranoj dinamici kako bi i izvodjenje radova krenulo na vrijeme.

Na ovu temu još nema komentara. Vaše mišljenje nam je važno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Općine Sibinj. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, klevetanja i vulgarnog izražavanja. Općina Sibinj zadržava pravo brisanja neprimjerenog komentara bez najave i objašnjenja. Komentari se objavljuju u realnom vremenu te Općina Sibinj nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila.

%d blogeri kao ovaj: