Sibinjac u Indoneziji
Naš sibinjac Adam Vrbanić, student šeste godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a odnedavno i član Sibinjske udruge mladih odlučio si je priuštiti izazov više kategorije te se u sklopu razmjene studenata odlučio otići u Indoneziju na mjesec dana.

U sklopu medicinskog fakulteta u Zagrebu djeluje organizacija CroMSIC ( Croatian Medical Students International Comittee) koja među mnogim aktivnostima svojim članovima omogućuje razmjenu studenata s radom od mjesec dana u bolnicama diljem svijeta. Nakon što se odlučio na egzotičnu Indoneziju, našeg budućeg doktora Vrbanića čekalo je rješavanje silne papirologije, uključujući i vizu. Po rješavanju papirologije, stigao je poziv iz grada Tangeranga. Adam je dobio službenu pozivnicu iz bolnice Siloam i to s Odjela za neurokirurgiju koja je privatna bolnica, a mentor mu je bio specijalist neurokirurgije dr. Julius July.

Adam je istaknuo da cijela Indonezija unutar svojih granica ima oko 2500 registriranih bolnica od kojih je oko 60% privatnih, a oko 1000 njih je državnih, dok brojke pokazuju da na svakih 5000 stanovnika dolazi jedan liječnik. Budući da je imao priliku raditi u privatnoj bolnici doživio je mnoga iskustva, a Indonezija mu je pružila da usavršava i uči medicinu, ali isto tako da usavršava i uči život. Vrativši se u Hrvatsku primjetio sam da su mi se brojni pogledi na život promijenili, naučio sam prihvatiti različitosti, jer smo svi samo prolaznici ovoga svijeta istaknuo je Adam.

Našem Adamu želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju, sa željom da ostane živjeti i raditi u našoj domovini.

Adam Vrbanić - Sibinjac u Indoneziji

Reportaža - Global
Izvor:GLOBAL – novine studenata FPZG-a