Poštovani mještani,
ukoliko želite iskoristili povoljnu priliku za rješavanje stambenog pitanja obavještavamo vas da nova runda subvencioniranih stambenih kreće od 10. rujna, a već je objavljena lista 12 banka s kojima je državna agencije (APN) potpisala ugovore o davanju kredita.

Sukladno zakonskim predispozicijama, na natječaj se možete prijaviti ako ste mlađi od 45 godina i u svom vlasništvu nemate nekretninu. Državna potpora odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1.500 eura po kvadratnom metru odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.
Subvenciju ostvarujete u prvih pet godina otplate kredita, a dodatne pogodnosti dobivate ako imate djecu. Uz ranije uvedeno produženje od dvije godine za svako rođeno ili posvojeno dijete tijekom trajanja subvencije, ove godine trajanje subvencije produžuje se za dodatnih godinu dana po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Dodatna pogodnost u korištenju ovih kredita su niže kamatne stope od standardnih na tržištu.
Ove godine Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) potpisala je ugovore o davanju subvencioniranih stambenih kredita s 12 banaka, a efektivne kamatne stope koje su banke ponudile kreću se od 2,19 do 3,75 posto.

Ukoliko se mlade obitelji s područja općine Sibinj prijave na ovaj natječaj subvencionirat će im se 45% rate.