Crkva đakovačko-osječka radovala se na Misijsku nedjelju, 21. listopada 2018., petorici novih đakona, koji su red đakonata primili po posvetnoj molitvi i polaganju ruku nadbiskupa đakovačko-osječkog Đure Hranića, tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra.
Sveti red djakona primio je naš sumještanin Filip Sertić iz Sibinja zajedno sa četvoricom svojih kolega.

“Danas po đakonskom ređenju bivate oslobođeni od sebe i oslobođeni za Isusa, za njegovo čovjekoljublje, za dobrotvornost i služenje u Crkvi. Pa i kad budete zaređeni za svećenike, neće prestati biti đakoni, nego će vam i kao pastirima te predvodnicima župnih zajednica koje će vam biti povjerene, kao vlastita ostati zadaća uprisutnjenja Božje ljubavi do kraja u Isusu Kristu i Kristova čovjekoljublja na djelu. Ostat će Vam skrb za Caritas kao pastoralno tijelo Crkve i ljubav prema svakom čovjeku, osobito prema onima koji su u potrebi, kao dio vašeg identiteta i vaša zadaća”, dodao je nadbiskup Đuro Hranić, ukazujući na žalosne primjere pomanjkanja duha služenja zajedničkom dobru i pretvaranja vlastitog položaja u prigodu za ostvarenje sebičnih interesa i ciljeva.

Ovo je uistinu velik dogadjaj i za župu Sv.Ivana Krstitelja u Sibinju budući da je ovo prvi zaređeni đakon nakon 40 godina, a od godine i mladi svećenik.