Poštovani mještani ,

Općina Sibinj je, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, koji svake godine obilježavamo 05. kolovoza, svakom kućanstvu na području Općine, odlučila pokloniti zastavu Republike Hrvatske.

Ona je simbol višestoljetnih težnji našega naroda za slobodom i neovisnošću, koje su svoj vrhunac dosegle u Domovinskom ratu i ostvarenom tisućljetnom snu o samostalnoj hrvatskoj državi.

Međutim, nacionalna zastava je više od nacionalnog simbola – ona je i simbol časti, ljudskih vrijednosti, požrtvovnosti i posvećenosti, te simbol našega zajedništva pred cijelim svijetom, koje izaziva njegovo divljenje i poštovanje.

Budući da bismo voljeli da se nacionalna zastava više koristi u našim domovima prilikom obilježavanja značajnih datuma naše povijesti, a svjesni da zastavu nema svako kućanstvo, ovim putem želimo osigurati da svaki naš stanovnik ima nacionalnu zastavu, te da je s ponosom može istaknuti na svoj dom.

Slijedećih dana u Vaše domove doći će predstavnici Općine, te Vam pokloniti zastavu. U tu svrhu, molimo da pripremite svoje osobne iskaznice, kako bi se mogao sastaviti zapisinik o preuzimanju iste.