U sklopu provedbe projekta „Pomaži, osnaži, uključi!“ kojeg je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u prostorijama Općine Sibinj, 01. srpnja svečano su uručeni i potpisani ugovori sa 20 zaposlenica – pružateljica usluga, označavajući tako početak provedbe istoimenog projekta.

Uz zapošljavanje žena s područja Općine Sibinj u aktivnostima Poziva „Zaželi“, naglasak je na ciljanim i ranjivim skupinama osoba kako bi se potaknulo njihovo socijalno uključivanje te povećala razina kvalitete života za brojne starije i nemoćne osobe koje su dobne starosti preko 65 godina te osobe s invaliditetom s područja Općine Sibinj uz osiguranje osnovnih materijalnih potrepština.

Vrijeme provedbe projekta u ovoj fazi je 36 mjeseci, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava za ovaj projekt iznosi 990 tisuća eura i financira se iz Europskog socijalnog fonda plus. Nakon što je svim zaposlenicama uputio srdačne pozdrave, načelnik Općine Sibinj Josip Pavić je iskazao veliku podršku ovome značajnom projektu te uputio riječi podrške samim pružateljicama usluga sa željom da korisnicima ovoga projekta pristupe s velikim razumijevanjem i strpljivošću kako se ranjive skupine ne bi osjećale isključene i zapostavljene usvojoj sredini.