Predstavnici Lokalne akcijske grupe Posavina u suradnji sa Jedinstvenim upravnim odjelom Općine Sibinj, održali su 29.veljače 2016.godine u prostoru Društvenog doma Sibinj informativnu radionicu za predstavnike udruga koje djeluju na području Općine Sibinj.

Nazočnima se obratio zamjenik načelnika Tomislav Topalović koji je istaknuo kako Općina poduzima sve moguće radnje kako bi udruge sa našeg područja informirala sa novostima koji ih očekuju u budućem razdoblju, a čemu svjedoči i ova jedna u nizu od radionica. Radionica je obuhvatila aktualne teme koje će pomoći provođenje Natječaja za financiranje projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Sibinj kojeg je dužna provesti Općina temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine, broj 26/15), koja propisuje provođenje Natječaja.

Na radionici su predstavnici LAG-a Posavine nazočne predstavnike udruga sa područja Općine Sibinj uputili su o obvezi izvještavanja o potrošnji sredstava iz javnih izvora uključujući i sredstava iz državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te su pojasnili Pravilnik o financiranju aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine te same upute za prijavu na Natječaj sa pripadajućim obrascima i ostalom dokumentacijom, a sve u svrhu osiguravanja transparentnosti dodjele financijskih sredstava i omogućavanja dobivanja što većeg broja kvalificiranih prijava.


Na ovu temu još nema komentara. Vaše mišljenje nam je važno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Općine Sibinj. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, klevetanja i vulgarnog izražavanja. Općina Sibinj zadržava pravo brisanja neprimjerenog komentara bez najave i objašnjenja. Komentari se objavljuju u realnom vremenu te Općina Sibinj nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila.

%d blogeri kao ovaj: