Na svetkovinu Petrova, u petak, 29. lipnja 2018., tijekom svečanog euharistijskog slavlja u đakovačkoj stolnoj crkvi po polaganju ruku nadbiskupa đakovačko-osječkog Đure Hranića za prezbitere su zaređeni naš numještanin iz naselja Jakačina mala, Zlatko Hnatešin (Župa sv. Filipa i Jakova, apostola u Grgurevićima, filijala Jakačina Mala), te njegove kolege Luka Ivković (Župa Presvetog Trojstva u Budimcima, filijala Lug Subotički), Blaž Jokić (Župa sv. Martina, biskupa u Privlaci), Patrik Križanac (Župa Svih svetih u Đakovu), Ivan Kunčević (Župa sv. Martina, biskupa u Privlaci), Ante Lučić (Župa Dobroga Pastira u Đakovu), Božidar Nađ (Župa sv. Luke, evanđelista u Josipovcu), Nino Perica (Župa Uzvišenja svetog Križa u Osijeku) te Gabrijel Prekratić (Župa sv. Rozalije, djevice u Ivanovcu).

Zlatko HnatešinZlatko Hnatešin rođen je 21. travnja 1990. godine u Slavonskom Brodu od oca Filipa i majke Verice, r. Vidović. Osnovnu školu pohađao je u Grgurevićima i Sibinju. Po završetku srednje Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu, smjer ekonomist, upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu kao student laik. Nakon pete godine studija stupio je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. Godinu dana proveo je kao bogoslov na pastoralnom praktikumu u Župi Našašća Sv. Križa u Trnavi. Za đakona je zaređen 22. listopada 2017. godine, a đakonski praktikum imao je u Župi svetog Josipa radnika u Osijeku.

Za mladomisničko geslo, Zlatko je odabrao redak iz Psalma: Radi svoga imena vodi me i ravnaj (Ps 31, 4). Mladu misu slavit će 22. srpnja 2018. godine u Župi sv. Filipa i Jakova apostola, Odvorci – Grgurevići.

 

%d blogeri kao ovaj: